Stipendier till odontologisk forskning
Nicole Winitsky och Bengt Franzon får 50 000 kronor vardera till odontologisk forskning ifrån Ollie och Elof Ericssons stiftelse för vetenskaplig forskning. Foto: Hilda Zollitsch

Stipendier till odontologisk forskning

Stipendium 5 apr 2019
Dela artikeln
Ollie och Elof Ericssons stiftelse för vetenskaplig forskning stödjer för tredje året i rad odontologisk forskning med 100 000 kronor.

Två doktorander från Nationella kliniska forskarskolan i odontologi, Nicole Winitsky och Bengt Franzon, får i år 50 000 kronor vardera till odontologisk forskning. Det är tredje året som stiftelsen delar ut pengar till lovande forskare.

– Det är verkligen en uppmuntran och det känns kul att klinisk forskning belönas, sa Nicole Winitsky som forskar om singelimplantat på unga patienter.

Bengt Franzon forskar om hur och i vilken grad svensk tandvård påverkas av samhällsutvecklingen och synen på välfärdsstaten.

Prisutdelningen skedde i samband med Svenska Tandläkaresällskapets konferens om klinisk forskning i Malmö den 4 april.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch