Stockholm förlänger avtal om områdesansvar

21 mar 2013
Dela artikeln
De sju vårdgivare i Stockholm som har områdesansvar inom allmäntandvården får förlängda avtal. Det har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat.

Sedan tjänsten områdesansvar gick ut för upphandling 2011 har fler barn och ungdomar kommit i kontakt med tandvården. I vissa områden är täckningsgraden avsevärt bättre än 2010, skriver Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

De vårdgivare som har geografiskt områdesansvar är Folktandvården Stockholms län AB, Distrikstandvården Sverige AB, Tandea AB, Praktikertjänst AB, Louise Myrén AB, Brotandläkarna AB och Michael Scheins Tandklinik AB. Avtalen förlängs till och med 2016.

Områdesansvar innebär att vårdgivaren har ansvar för att förmedla information om allmäntandvården i sina respektive geografiska områden. De ska även se till att vuxna patienter får akut tandvård vid behov.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch