Stockholm startar forskningscentrum för barntandvård
Tandhälsan hos barn och ungdomar ska stå i centrum på det nya centret. Foto: Colourbox

Stockholm startar forskningscentrum för barntandvård

Nybygge 26 maj 2016
Dela artikeln
Stockholms läns landsting öppnar ett särskilt kunskapscentrum för barntandvård. Verksamheten ska bidra till att minska skillnaderna i barns tandhälsa i länet.

Inspirerade av Akademiskt centrum för äldretandvård, Act, som öppnades i Stockholm för tre år sedan vill nu Stockholms läns landsting göra ett liknande för barn.

Akademiskt barntandvårdscentrum, ABC, ska bland annat bedriva forskning inom barn- och ungdomstandvård och överföra evidensbaserade metoder till tandvården.

Förhoppningen är att hitta nya vägar för att komma till rätta med skillnaderna i tandhälsa i olika områden, ett problem som Stockholms län har dragits med länge.

– Vi kände att nu måste vi göra någonting nytt. Arbetet vid Act har fallit väl ut och det här blir samma typ av upplägg, säger Karin Fälldin (C) ordförande i tandvårdsberedningen i Stockholms läns landsting.

Det nya centret ska vara ett samarbete mellan landstinget, folktandvården och Karolinska institutet.

Formellt beslut om centret fattas i juni och starten är beräknad till någon gång under 2017.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch