Student dömd för betygsfusk

22 nov 2011
Dela artikeln
En kvinna som gick sex terminer på tandläkarutbildningen i Umeå innan hon fick sluta i vintras har dömts för betygsfusk.

Kvinnan har dömts till villkorlig dom och dagsböter för brukande av falsk urkund. Domen avkunnades av Stockholms tingsrätt den 22 november.

Kvinnan polisanmäldes i slutet av förra året av Verket för högskolestudier (VHS). Hon hade fastnat i en kontroll som VHS gjorde hösten 2010. Hon hade sökt in på tandläkarutbildningen på gymnasiebetyg från Åsö vuxengymnasium i Stockholm, men hon hade aldrig studerat vid skolan, enligt VHS.

Kvinnan hann gå sex terminer innan universitetet återkallade beslutet om antagning till tandläkarprogrammet i februari i år.

En till misstänks

Även en manlig student vid tandläkarutbildningen i Göteborg polisanmäldes av VHS efter myndighetens kontroll 2010. Han åtalades i somras och är också misstänkt för brukande av falsk urkund.

Huvudförhandlingen hålls den 18 januari vid Göteborgs tingsrätt. Sedan avgör domstolen målet.

Mannen kom in vid en lokal reservantagning på tandläkarprogrammet och läste fyra terminen innan universitetet återkallade hans antagning i december förra året.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch