Student frias från betygsfusk

8 jan 2014
Dela artikeln
En man som dömdes till villkorlig dom för betygsfusk efter att ha antagits till tandläkarutbildningen i Göteborg har nu friats i hovrätten.

Mannen antogs till tandläkarutbildningen vid Göteborgs universitet 2009. 2010 upptäckte Verket för högskoleservice att han hade sökt in på förfalskade komvuxbetyg och han polisanmäldes.

Han åtalades 2011 för brukande av falsk urkund. Huvudförhandlingen hölls vid Göteborgs tingsrätt våren 2013, efter att ha skjutits upp ett antal gånger.

Mannen sade att han inte hade skickat in de förfalskade betygen. Trots det bedömde tingsrätten att det var ställt utom rimligt tvivel att han hade gjort det. Han dömdes till villkorlig dom.

I hovrätten vittnade studentens bror och sade att han hade skaffat fram betygen utan studentens vetskap. Studenten uppgav att han inte kände till vad hans bror hade gjort förrän efter förhandlingen vid tingsrätten.

Hovrätten skriver i sin dom att det föreligger sådant tvivel om studentens skuld att tingsrättens åtal ska ogillas.

Tandläkartidningen har skrivit om fallet tidigare. Läs mer här.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch