Studenter från flera länder möts i Stockholm
Bob Siefert, tandläkarstuderande i Spanien, ser fram emot studiebesöket i Stockholm.

Studenter från flera länder möts i Stockholm

Besök 2 okt 2015
Dela artikeln
Bob Siefert läser till tandläkare i Spanien. I morgon kommer han till Stockholm för att delta i ett internationellt utbyte på Karolinska institutet.

Bob Siefert är tysk, men går tredje året på den femåriga tandläkarutbildningen vid Universidad Europea Valencia i Spanien.

Han är en av åtta tandläkarstuderande från fyra länder som besöker Karolinska institutet (KI) den 3 till 10 oktober. De andra kommer från olika tandläkarhögskolor i Frankrike, Storbritannien och Turkiet.

De deltar i European Visiting Programme, ett utbyte som har utformats av studentorganisationen European Dental Students’ Association.

Utbytet ordnas för att ge studenter från olika länder chansen att besöka KI och knyta kontakter med varandra, berättar Nadja Gladborg, som representerar odontologiska föreningens internationella utskott på KI.

En av studenterna är Dominic Price, president i Storbritanniens studentorganisation British Dental Students’ Association. Han går fjärde året på tandläkarutbildningen i Liverpool.

Besöket i Stockholm ser han som ett sätt att lära sig mer om en kultur som han inte har upplevt och en chans att se tandvård från ett annat perspektiv.

På måndag deltar de i en företagssponsrad kurs om oral profylax tillsammans med drygt 20 studenter på KI. Kursen är en dag lång med ganska mycket betoning på praktiska övningar.

Under veckan blir det också information om KI och om svensk tandvård, en extraktionskurs, prekliniska övningar samt auskultationer, bland annat.

European Dental Students' Association
  • European Dental Students’ Association (EDSA) representerar över 65 000 tandläkarstuderande i Europa med omnejd.
  • Organisationen vill ge studenter från olika länder möjlighet att utbyta kunskap, idéer och erfarenheter med varandra.
  • En annan uppgift är att jobba för harmonisering av tandläkarutbildningarna i Europa.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch