Studerandeföreningen får ny ordförande
Lyova Torosyan blir ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening vid årsskiftet.

Studerandeföreningen får ny ordförande

Student 22 dec 2017
Dela artikeln
Lyova Torosyan blir ny ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening vid årsskiftet.

Det senaste året har Lyova Torosyan varit ordförande i Tandläkarförbundets östra studerandeförening. Han är 22 år, kommer från Uppsala och går tredje året på tandläkarutbildningen vid Karolinska institutet (KI). Han efterträder Adrian Borhani som ordförande i studerandeföreningens centralstyrelse.

Att digitalisera studentpolitiken är en fråga som Lyova Torosyan prioriterar. Det är ett sätt att spara på resurser och bidrar till en bättre miljö, något som han även vill att arbetsplatserna inom tandvården gör.

Samarbete är centralt för Lyova Torosyan. Han vill öka sammanhållning och stärka samarbetet mellan tandläkarutbildningarna i Sverige och utomlands. Han vill också ha fler fysiska utbyten mellan lärosätena i Sverige.

– Det är en fråga som vi i studerandeföreningen har utrett under 2017 och nu är det dags att gå vidare och utveckla utbytet, säger han.

Första helgen i februari har Tandläkarförbundets studerandeförening kickoff. Studenter från landets fyra utbildningar träffas och planerar inför det kommande året. Då bestäms föreningens fokusfrågor för 2018.
Janet Suslick

FAKTA - Tandläkarförbundets studerandeförening

* Runt 1 500 studenter är med i Tandläkarförbundets studerandeförening (”Stud”).

* Det finns en centralstyrelse samt lokalföreningar i Umeå, Malmö, Göteborg och Stockholm.

* Studerandeföreningen arbetar för en hög kvalitet på tandläkarprogrammet och representerar studenterna i Tandläkarförbundets arbete. Föreningen har också ett mentorprogram.

* De lokala föreningarna ordnar temakvällar och andra aktiviteter.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch