Journalsystemet T4 utvärderas

15 apr 2011
Dela artikeln
Vilka brister har journalsystemet T4 och hur kan det utvecklas? Journalsystemet utvärderas i ett forskningsprojekt som pågår under 2011.

Det elektroniska journalsystemet T4 används inom tandvården i 13 regioner och landsting, bland andra Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

En sammanställning över fördelar och brister med journalsystemet tas fram i ett samarbete mellan folktandvården i Västra Götaland och forskare vid Högskolan i Skövde, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin. Projektledare är Mats Jontell, professor på Sahlgrenska akademins odontologiska institution.

En förstudie som startades vid årsskiftet kartlägger typiska situationer i behandlingsrummet, bland annat. Förstudien utgår från användarens perspektiv.

Bent Petersen, utvecklingsansvarig på Folktandvården Västra Götaland, hoppas att projektet ska leda till att journalsystemet i framtiden stödjer patientarbetet bättre, blir enklare att använda och ger bättre beslutsstöd.
Janet Suslick

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch