Tandblekning får nya regler i Europa

23 sep 2011
Dela artikeln
EU har antagit nya regler för tandblekningsprodukter.

För att använda produkter som innehåller mellan 0,1 procent och 6 procent väteperoxid måste man undersökas inom tandvården, som också ska utföra den första behandlingen. Patienter 18 år och äldre får sedan fortsätta behandlingen själva.

Produkter som innehåller högst 0,1 procent väteperoxid får även i fortsättningen säljas fritt, och produkter med mer än 6 procent väteperoxid fortsätter att vara förbjudna.

De nya reglerna antogs den 20 september. Medlemsländerna har ett år på sig att anpassa sina regler till de nya direktiven efter att de officiellt har publicerats.

Läs mer här.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:
 1. Kommentar från TandblekningHemma.se 27 september 2011:

  Tror detta är ett bra första steg mot säkrare tandblekning för alla.

  Detta kommer att bli intressant, undrar hur det kommer att gå för företag som Ease White, Dentaworks, Simple Smile med flera…

 2. Kommentar från Lina 10 oktober 2011:

  Bra att det äntligen kommit ett beslut. Frågan är nu bara hur företag som bryter mot dessa regler straffas, det blir mycket intressant att se..

 3. Kommentar från Ann 4 juni 2012:

  En undersökning ska utföras av Tandhygienist eller tandläkare, inom vilka ramar är detta? Var kan man hitta denna information?

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch