Tandblekning rapporterades som bettskena

24 nov 2011
Dela artikeln
Tandblekning har rapporterats som bettskena, enligt Inspektionen för socialförsäkringen (ISF).

Tandläkare som gör tandblekningar (som inte subventioneras) har i stället rapporterat till Försäkringskassan att de gett patienterna bettskenor (som ger en subvention på mellan 1 000 och 2 800 kronor), enligt Inspektionen för socialförsäkringen (ISF).

ISF granskar Försäkringskassans kontrollarbete inom tandvårdsstödet och planerar att lägga fram en rapport om kontrollinsatserna inom tandvården i december.

ISF har fått tillgång till information om samtliga tandvårdsåtgärder som har rapporterats till Försäkringskassan under de tre första åren med det nya statliga tandvårdsstödet (från juli 2008 till och med juni 2011).

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
  1. Kommentar från joakim 1 december 2011:

    Varför kan inte ISF undersöka varför vi tandläkare inte fick samma stöd som nu vad gäller hur reglerna skall tolkas inom försäkringen? Hur skulle det sett ut som vi fick informationen och förslagen som utgivits av TLV redan 2008? Hur skulle rapporteringen har varit om det funnits utbildade personer på försäkringskassan tandvård under de tre första månaderna 2008? Hur skulle det ha varit om vi tandläkare skulle ha fått rätten att ändra i svårtolkade koder (d.v.s. 5000 serien).
    bara en tanke

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch