Tandköttet får egen dag
Colourbox

Tandköttet får egen dag

Upprop 20 apr 2017
Dela artikeln

EFP, The European Federation of Periodontology, lanserar nu en ny dag att fira: Den 12 maj blir European Gum Health Day.

Om dagen ska få ett svenskt namn är i skrivande stund oklart.

Varför behövs en särskild dag? Jo, EFP anser att medvetenheten om hur viktigt det att behålla gingivan frisk livet ut behöver bli betydligt bättre och har därför även lanserat en slogan: ”Fighting periodontal disease together”.

EFP uppmanar också i samband med dagen alla inom tandvård och hälso-och sjukvård att skriva under ett manifest med en uppmaning till världens länder att sätta gingival hälsa högre upp på agendan.

Forskning visar allt tydligare att gingival hälsa spelar en nyckelroll för tidig upptäckt och behandling av kroniska sjukdomar som diabetes och hjärtkärlsjukdomar.

Manifestet finns hittar du här: http://www.efp.org/efp-manifesto/index.html

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch