Tandläkarcentrum byter ägare

12 sep 2012
Dela artikeln
Tandläkarcentrum, en stor klinik i centrala Stockholm, har drivits av ett schweiziskt bolag sedan januari i år. I oktober tar Distriktstandvården i Sverige AB över kliniken.

Sara Hürlimann är i dag vd för Tandläkarcentrum. Hon är tandläkare med svensk utbildning och hennes man har utländsk ekonomiutbildning. De har 15 tandvårdskliniker i Schweiz och kommer åter att koncentrera sig på verksamheten där.

Tandläkarcentrum har elva behandlingsrum. Fyra av dem är fullt utrustade och används i dag. Distriktstandvården tar över den 1 oktober och kommer att bedriva allmäntandvård, akuttandvård och specialisttandvård inom kirurgi, endodonti, parodontologi, bettfysiologi och protetik i lokalerna.

Distriktstandvården har sedan tidigare elva kliniker och cirka 150 anställda runt om i Stockholms län. Tidigare tillhörde tio av klinikerna folktandvården. Den elfte kliniken öppnades i Nynäshamn i maj i år.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch