Tandläkare får tidsfrist

1 mar 2019
Dela artikeln
Tandläkare med röntgenutrustning där bildmottagaren placeras i munnen måste anmäla verksamheten till Strålskyddsmyndigheten (SSM) senast i juli i år.

Tandläkare med röntgenutrustning där bildmottagaren placeras i munnen har fått ännu en tidsfrist innan de måste anmäla verksamheten till Strålskyddsmyndigheten.

Anmälningsplikten skulle gälla från 29 januari i år, men senarelades till den 5 mars. Nu skjuts datumet upp igen till den 9 april, vilket innebär att anmälan ska göras senast den 9 juli 2019.

Anmälningsplikten ersätter tillståndsplikten för röntgenutrustning med intraoralt placerad bildmottagare. Det är den juridiska personen som bedriver verksamheten som ansvarar för att anmälan görs.

Läs mer på SSM:s webbplats.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch