Tandläkare i Gävle hjälper folk i sjönöd
Tandläkare Ulrika Wanner gör en podcast om hur liv räddas till sjöss.

Tandläkare i Gävle hjälper folk i sjönöd

Sjöräddning 16 sep 2020
Dela artikeln
Ulrika Wanner är tandläkare och sjöräddare i Gävle. I våras startade hon podden Sjönöd.

Till vardags driver Ulrika Wanner Athena Tandklinik i Gävle. Hon jobbar heltid och har sex anställda.

Ulrika är uppvuxen vid havet och har alltid gillat att vara på sjön. För två år sedan blev hon frivillig sjöräddare på Svenska sjöräddningssällskapets räddningsstation i Gävle.

Ulrika Wanner

– Var fjärde vecka bemannar mitt jourlag våra båtar dygnet runt. Nu under pandemin har jag kunnat ta pass på dagtid på vardagar. Annars så kör jag kvällar, nätter och helger och dygnet runt på semestern, berättar hon.

Har startat en podd
I maj började hon också göra podden Sjönöd.

– Min skeppare Simon sade att han ville göra en podd. Jag slängde ur mig att vi borde göra en om sjöräddning, och en vecka senare var första avsnittet klart. Det är mycket research och vi jagar historier bland kollegor och lyssnare. Jag läser haverirapporter och vi får lite hjälp av Sjöräddningssällskapet.

De har bestämt göra en säsong på 13 avsnitt och känna efter sedan.

– Under våren och sommaren har det fungerat bra, men jag får se hur det går i höst. Det är väldigt roligt att få podda, så jag kommer att jobba för att kunna fortsätta.

Exempel på rubriker hittills: Från motorstopp till hjärtstopp, Spårlöst försvunnen på Ålands hav samt Förlisningen av Maria Sofia.
Janet Suslick

Läs mer

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch