Tandläkare i heta stolen

2 sep 2011
Dela artikeln
På lördag sitter tandläkare Lena Tellqvist från Halmstad i postkodmiljonärens heta stol och svarar på frågor inför Sveriges tv-tittare.

Varför sökte du till postkodmiljonären?

– I februari såg jag en annons om tävlingen i lokaltidningen. Det lät som en kul grej så jag åkte till uppsamlingsplatsen och fick svara på en massa frågor på tid. De sa att de skulle höra av sig, men eftersom jag inte hörde något på hela sommaren trodde jag inte att jag kommit med. I augusti ringde de och sa att jag var välkommen till Göteborg, där programmet spelas in.

Hur förberedde du dig?

– Jag förberedde mig inte alls. Det är omöjligt att läsa in så många kunskapsområden så jag fick förlita mig på att min allmänbildning och mina intressen skulle ta mig långt.

 

Hur kändes det att sitta i heta stolen?

– Innan jag skulle gå in var jag supernervös men det släppte så fort jag satte mig i stolen, mycket på grund av att Rickard Sjöberg var så avslappnad och skapade en god stämning.
Det jag blev mest förvånad över var att alla ljud spelades live. Jag trodde att de var pålagda i efterhand. Så här efter tävlingen känns det som att jag varit med om ett positivt äventyr. Nu blir det mest nervöst att se sig själv på tv.

Text: Lina Jonsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch