Tandläkare i utlandet krävs på studieskulderna

8 maj 2012
Dela artikeln
28 tandläkare i Storbritannien som har slutat betala av på sina svenska studielån krävs på miljonbelopp av Centrala studiestödsnämnden (CSN).

28 personer som har studerat till tandläkare med hjälp av svenska studiemedel men som har slutat att betala av sina skulder har fått, eller kommer inom kort att få, brev från CSN där de krävs på avbetalningarna som har uteblivit. Tidigare har de fått upprepade påminnelser om uteblivna årsbelopp.

Betalar de inte nu, sägs lånen upp till omedelbar betalning. Det innebär att tandläkarna kommer att krävas på hela studielånet på en gång.

Sammanlagt har tandläkarna studielån värda över tolv miljoner kronor för studier som bedrevs på 1990-talet och 2000-talet.

– I de flesta fall har tandläkarna höga skulder, många på över 500 000 kronor. De har fått en bra utbildning i Sverige och borde ha möjlighet att betala tillbaka sin skuld till svenska staten, anser Klas Elfving, pressekreterare på CSN.

Läs mer i Tandläkartidningen nummer 6 2012.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Colourbox

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch