Tandläkare – och mästerkock?
Johan Örtendahl, tandläkare i Växjö, gör succé i tv-programmet Sveriges mästerkock. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Tandläkare – och mästerkock?

Amatörkock 25 jan 2017
Dela artikeln
Missa inte Johan Örtendahl, privattandläkare i Växjö, i tv-programmet Sveriges mästerkock i kväll. Han är en av de tolv finalister efter att ha klarat sig vidare i flera omgångar.

Johans smörstekta torskrygg applåderades av juryn, men när det var dags att laga schnitzel såg det som låg på tallriken ut som en rugbyboll, enligt hans egen beskrivning. Frasigheten och smaken var det däremot inget fel på, och det räddade honom kvar.

Hans favoriträtt är wallenbergare med potatispuré, ärtor, rårörda lingon och skirat smör.

– Som kock är jag bra på att sätta smaker och som tandläkare är jag duktig på att forma kompositer så att det blir snyggt, berätta Johan Örtendahl.

Johan Örtendahl är intresserad av estetisk och kosmetisk tandvård och är medlem i Swedish academy of cosmetic dentistry (SACD).

Han gick på Tandvårdshögskolan i Malmö och tog examen 2009. Efter två år som tandläkare på folktandvården i Alvesta började han inom Praktikertjänst.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch