Tandläkare tar över SBU
Susanna Axelsson har arbetat på SBU sedan år 2000.

Tandläkare tar över SBU

Utnämnd 8 sep 2016
Dela artikeln
Susanna Axelsson får tjänsten som ordinarie generaldirektör för SBU.

Hon blev tillförordnad generaldirektör för Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) i oktober förra året och får nu fortsatt förtroende av regeringen.

– Susanna har gjort en utmärkt insats som tillförordnad generaldirektör för SBU och har gedigen erfarenhet från myndigheten. SBU ger vård och omsorg aktuell kunskap om vilka metoder som gör bäst nytta och Susanna kommer att leda det viktiga arbetet framåt, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström i ett pressmeddelande.

Susanna Axelsson har arbetat på SBU sedan 2000. Hon är utbildad tandläkare och arbetade tidigare som bettfysiolog inom folktandvården i Uppsala och i Stockholm, där hon bland annat var chef för specialistkliniken för bettfysiologi på 1990-talet.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch