Tandläkare utan gränser får tandhälsopris
Tandläkare utan gränser får Tandläkarförbundets pris för tandhälsobefrämjande insatser. Organisationens ordförande Nikoo Bazsefidpay tar emot priset i morgon. Foto: Åsa Öberg

Tandläkare utan gränser får tandhälsopris

Förbundsmötet 2018 6 dec 2018
Dela artikeln
Tandläkare utan gränser får Sveriges Tandläkarförbunds pris för tandhälsobefrämjande insatser.

I morgon tar Nikoo Bazsefidpay, ordförande i Tandläkare utan gränser, emot tandhälsopriset i samband med Tandläkarförbundets förbundsmöte i Stockholm.

Tandläkare utan gränser får priset för sitt internationella arbete med att motverka uppkomsten av karies och parodontit. Tandläkarförbundet vill uppmärksamma organisationen, som ger människor som normalt inte har tillgång till tandvård möjligheten till en frisk mun.

ST-tandläkare i Örebro
Nikoo Bazsefidpay arbetar till vardags som ST-tandläkare i käkkirurgi i vid plastik- och käkkirurgiska kliniken på universitetssjukhuset i Örebro.

Hon var med och grundade Tandläkare utan gränser och har varit ordförande sedan starten 2008/2009.

Idén att starta organisationen föddes när Nikoo gick sista året på Karolinska institutets tandläkarutbildning. Hon ville åka utomlands för att arbeta som volontär och försökte ta kontakt med Tandläkare utan gränser – men upptäckte att organisationen inte fanns.
Janet Suslick

FAKTA – TANDLÄKARE UTAN GRÄNSER

* Tandläkare utan gränser grundades 2008/2009.

* Organisationen arbetar för att främja oral hälsa i länder med brist på tandvårdsresurser.

* Volontärgrupper skickas ut ett par gånger om året. Volontärerna ger kostnadsfri akut och preventiv tandvård. De undervisar också i oral hälsa.

* Tandläkare utan gränser finansieras av sponsorer, medlemmar och volontärer.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch