Tandläkaren var hennes ”guacamoledressing”

dom 4 sep 2014
Dela artikeln
Under ett och ett halvt år fick tandläkaren ta emot mejl, sms och postförsändelser från den kvinnliga patienten. Kvinnan har nu dömts för olaga förföljelse, villkorlig dom och dagsböter.

Under behandlingstiden hade kvinnan mejlkontakt med sin tandläkare, men fortsatte att skicka meddelanden till honom efter behandlingstidens slut. Först handlade meddelandena om missnöje med den vård hon fått, men senare fick tandläkaren ett brev med hennes lägenhetsnycklar.

Sjukhusets säkerhetsavdelning kopplades in. Kvinnan kontaktades och uppmanades att sluta med sina trakasserier, men hon fortsatte ändå att skicka sms, mms och mail till tandläkaren, som uppfattade vissa av dessa som sexuella anspelningar. Han upplevde det som kränkande och polisanmälde henne.

I ett av dessa många meddelanden skrev kvinnan, enligt Jönköpings-Posten, att tandläkaren var ”hennes guacamoledressing” och att hon var förälskad i honom.

Kvinnan har erkänt. Tingsrätten dömde henne för olaga förföljelse till villkorlig dom och 100 dagsböter.

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch