Tandläkarförbundet deltar i Prideparaden
En del av Prideparaden 2013. I år kommer representanter för Sveriges Tandläkarförbund att gå i tåget tillsammans med Saco.

Tandläkarförbundet deltar i Prideparaden

2 jun 2014
Dela artikeln
För första gången medverkar Tandläkarförbundet i Prideparaden i Stockholm den 2 augusti.

Tandläkarförbundet representeras av förbundsordförande Hans Göransson och Hampus Eksell, ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening. Tillsammans med andra medlemmar kommer de att gå med Sveriges akademikers centralorganisation (Saco) i paraden. Temat är ”din partner på jobbet”.

– Hbtq-frågor är fackliga frågor. Det skulle vara en markering att inte vara med, tycker Anna Kopparberg, projektledare för Saco:s medverkan i Pridefestivalen.

Saco kommer även att ha ett tält tillsammans med ett antal medlemsförbund i Pride Park på Östermalms idrottsplats. En central fråga som ställs är: kan du vara dig själv på jobbet? Lön, arbetsmarknad och arbetsmiljö är andra områden som kommer att diskuteras.

Saco planerar också att hålla ett seminarium om chef- och ledarskap i samband med Pridefestivalen. Chefen har en central roll för att skapa en god arbetsmiljö – för alla anställda. Bättre kunskaper om hbtq-frågor behövs, anser Saco.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Lars Bohlin, Stockholm Pride

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch