Annons

Annons

Tandläkarstudenternas nya ordförande

Elias Naia Mansury blir ny ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening (Stud) vid årsskiftet.

Elias Naia Mansury efterträder Aylin Marinova som ordförande i studerandeföreningens centralstyrelse.
Han går tredje året på tandläkarutbildningen på Karolinska institutet (KI) men påbörjade utbildningen i Göteborg.
Under året i Göteborg var han ledamot i Tandläkarförbundets västra studerandeförening och sedan var han ledamot i östra studerandeförening i ett år. Han har också representerat Tandläkarförbundet i Saco studentråd under två år.
Varför vill du bli Stud-ordförande?
– Jag vill vara en bra ledare och förebild för tandläkarstuderande. Jag vill också förstärka sammanhållningen mellan tandläkarutbildningarna i Sverige, säger Elias Naia Mansouri.
Vilka hjärtefrågor vill du driva?
– Jag vill hjälpa till så att tandläkarutbildningen blir ännu bättre. Utbildningen bör byggas upp på ett sätt som är optimalt för studenterna snarare än för lärarna, tycker han.
I början på nästa år har studerandeföreningen kickoff och planering inför det kommande året. Då bestäms föreningens fokusfrågor för 2020.
Intresserad av ekonomi
Elias Naia Mansury är 22 år och är född i Kabul i Afghanistan. Han flyttade till Sverige med sin familj för 16 år sedan.
Han har länge velat bli tandläkare, men är också intresserad av ekonomi. Parallellt med andra året på tandläkarutbildningen läste han därför ekonomi vid Uppsala universitet, men har tagit studieuppehåll därifrån för att koncentrera sig på tandläkarutbildningen. Om han vill ta kandidatexamen i ekonomi har han två års heltidsstudier kvar.
– Efter tandläkarutbildningen får jag se vad nästa steg blir, säger han.
Janet Suslick

Upptäck mer