Tandläkarutbildningar tappar i världsrankning
Tre av de fyra svenska högskolorna med tandläkarutbildning finns med på listan över världens 50 främsta utbildningar i odontologi.

Tandläkarutbildningar tappar i världsrankning

Mister förstaplatsen 13 apr 2016
Dela artikeln
Tre svenska tandläkarutbildningar tappar i position på QS internationella rankningslista för odontologiska lärosäten.

QS-rankningen riktas till studenter som ska välja utbildning och baseras bland annat på akademiskt rykte, lärosätets rykte bland arbetsgivare och citeringar per publicerad artikel.

Förra året toppade Karolinska institutet listan och sågs alltså som världens främsta utbildning i odontologi. I år hamnar skolan på tredje plats och får se sig slagen av ettan Hong Kong University och tvåan University of Michigan.

Göteborgs universitet går från en bronsplats till en femteplats medan Malmö högskola faller från plats 21 till plats 30.

Annika Ekestubbe, prefekt vid institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet, väljer ändå att tolka listan positivt.

– Tre av de fyra svenska lärosätena inom odontologi placerar sig bland de trettio bästa på listan. Det tycker jag visar hur väl svensk tandvård står sig i ett internationellt sammanhang, säger hon i en nyhet på universitetets hemsida.

Tandläkarutbildningen vid Umeå universitet fanns inte med i rankningen förra året och är inte heller i år med på listan.

Läs hela listan och mer om hur rankningen går till här!

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch