Tandläkarveckan ges för första gången
Tandläkarveckan började i går. Så här långt är Mohammad Alzghoul och Inger Hultgren nöjda. Foto: Janet Suslick

Tandläkarveckan ges för första gången

Fortbildning 5 sep 2017
Dela artikeln
Tandläkarveckan, Tandläkarförbundets nya, systematiska fortbildning för tandläkare, ges för allra första gången.

Tandläkarveckan hålls en vecka varje höst och består av två fristående block. Tillsammans ger de en uppdatering inom de grundläggande odontologiska ämnena.

Det ena blocket pågår nu i Stockholm och tar upp protetik, bettfysiologi, endodonti, farmakologi, gerodonti och kirurgi.

”Kul att få tips”
Tandläkarveckan började i går och har inletts med protetik. Martin Janda, protetiker vid folktandvårdens specialistklinik i Lund, har föreläst.

Mohammad Alzghoul är en av kursdeltagarna. Han gick ut en sexårig internationell tandläkarutbildning i Rumänien i oktober 2016 och har arbetat på folktandvården i Ockelbo sedan december.

– Det är kul att få tips från specialister om hur de jobbar och vad de rekommenderar. Eftersom jag är ganska nyexaminerad blir det lite repetition, men det gör det lättare att komma igång i praktiken, säger han.

Kunskap att använda direkt
Inger Hultgren är privattandläkare i Mölndal och har lång erfarenhet i yrket.

– Jag är med på tandläkarveckan för att jag vill uppdatera kunskaperna. Den har varit jättebra hittills. Jag har fått nya tips om protetik. Blodstillning vid avtryckstagning är en sak som jag tar med mig och kan använda direkt, säger hon.

Tandläkarveckan avslutas på fredag med ämnet kirurgi. Då är det Robert Heymann, käkkirurg samt adjunkt vid Karolinska institutet, som undervisar.

Nästa år i Malmö
Både Mohammad Alzghoul och Inger Hultgren planerar att gå Tandläkarveckan nästa höst i Malmö. Då får de en uppdatering inom oral medicin, implantatprotetik, oral radiologi, kariologi, pedodonti, ortodonti och parodontologi.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch