Tandvård på agendan i Almedalen
Över tretusen arrangemang finns på programmet för årets Almedalsvecka.

Tandvård på agendan i Almedalen

Seminarietips 25 jun 2015
Dela artikeln
Äldres munhälsa, jämlik vård och fluor. Tandvården kommer att diskuteras på flera håll i Visby under årets Almedalsvecka.

På söndag drar årets Almedalsvecka igång och att tandvården har varit på tapeten under våren märks i programmet.

Under rubriken Fluor – ger vi våra barn gift? ger Sveriges Folktandvårdsförening ett seminarium vid två tillfällen där föreningen vill diskutera den oro och de frågor som tandvården möter. Medverkar på seminarierna gör bland andra Peter Lingström från Sahlgrenska akademin i Göteborg och Ann-Charlotte Frank Lindgren, vd för Folktandvården Stockholm AB.

Äldres tänder rasar

I Sveriges Tandläkarförbunds seminarium står istället äldres munhälsa i fokus och förbundet frågar sig vem som egentligen ansvarar när äldres tänder rasar. På onsdagen hålls seminariet där bland andra Tandläkarförbundets ordförande Hans Göransson, Yvonne Nyblom, ordförande i Sveriges Tandhygienistförening och professor Lars Gahnberg, från Centrum för äldretandvård i Västra Götaland medverkar. Läs mer här!

LO, Landsorganisationen i Sverige, bjuder på fredagen in till seminariet Klassamhällets dolda leende – hur får vi en jämlik tandhälsa?. Politiker från Socialförsäkringsutskottet, bland andra Barbro Westerholm (s) ska diskutera hur tandhälsan visar på ökande klassklyftor och vad den politiska viljan är idag.

Tandvård mot tobak är också på plats innanför ringmuren och håller seminarium på tisdagen under rubriken Rökfritt Sverige 2025 – för barnens skull.

Många mingel

Både folktandvården och Privattandläkarna bjuder dessutom in till mingel vid olika tillfällen under veckan.

Flera av seminarierna sänds live på webben så den som är intresserad men inte har möjlighet att åka till Gotland kan ändå höra vad som sägs om tandvården under veckan. Tandläkartidningen kommer också att vara på plats och rapportera.

Hela programmet med tid och plats för seminarierna hittar du på Almedalsveckans webbplats.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch