Tandvården intog torget
Solen sken i kapp med tandläkarstudenterna som delade ut tandborstar till förbipasserande på Hötorget i lördags. Fr v: Therese Lundquist, Dorline Kollari, Raham Dabirian, Sanna Ibsted och Hanna Gelebo. Solen sken i kapp med tandläkarstudenterna som delade ut tandborstar till förbipasserande på Hötorget i lördags. Fr v: Therese Lundquist, Dorline Kollari, Raham Dabirian, Sanna Ibsted och Hanna Gelebo.

Tandvården intog torget

10 sep 2012
Dela artikeln
För tredje året i rad firades i lördags den Internationella Munhälsodagen. På Hötorget i Stockholm fanns tandvården på plats för att svara på frågor om munhälsa och tänder.

Hur blir jag av med tandsten? Ska jag ha särskild tandkräm när jag har implantat? Kan man ha hål utan att veta om det? Frågorna från de förbipasserande var många. En mamma bad om råd hur hon skulle få sin son att borsta tänderna:
– Du ska ha tänderna hela livet, det är viktigt att du tar hand om dem, uppmanade tandläkarstudenten Hanna Gelebo pojken.

Under dagen delades också tandborstar ut på olika sätt i rulltrappor och på gatorna runt Hötorget. Nytt för i år var även att allmänheten kunde ställa frågor på webben.

Över hela landet uppmärksammades Munhälsodagen på olika sätt, till exempel i Haparanda där folktandvården ordnade en sockerutställning och i Varberg där barn och vuxna kunde gå tipspromenad med fina priser.

Internationella Munhälsodagen

Internationella Munhälsodagen instiftades 2008 av tandläkarnas internationella samarbetsorganisation World Dental Federation, FDI. I Sveriges arrangeras dagen i ett samarbete mellan Sveriges Tandläkarförbund, Sveriges Tandhygienistförening, Svenska Tandsköterskeförbundet och Sveriges Folktandvård.

Text: Linda Persson

Foton/Illustrationer: Foto: Pernille Tofte

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch