Tandvården toppar nöjdhetsindex
Svenska kunder gillar tandvården. Foto: Colourbox

Tandvården toppar nöjdhetsindex

20 nov 2013
Dela artikeln
Tandvården får åter högt betyg av kunderna. Det visar den undersökning som Svenskt kvalitetsindex har genomfört.

Sedan 2009 har tandvården fått de högsta betygen av kunderna i mätningen av deras nöjdhet med olika former av samhällsservice. Och som tidigare är det privattandvården som utmärker sig mest.

I årets undersökning får privattandvården 85,4 i betyg på den 100-gradiga skalan medan folktandvårdens betyg är 76,9. Det har varit små variationer i nöjdheten med tandvården i de studier som gjorts sedan 2009.

Sämst betyg i mätningen får Arbetsförmedlingen, som bland de arbetssökande får betyget 41,8, och bland arbetsgivarna betyget 57,5.

Branscher och företag med kundnöjdhet under 60 har svårigheter att motivera kunderna att stanna kvar hos sig medan betyg över 75 visar en stark relation mellan kund och företag.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
  1. Kommentar från Zlatanera 27 november 2013:

    Och återigen toppar Praktikertjänst nöjdhetsindexet med 85,9.

    För sjätte året i rad visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) att de patienter som besöker tandvårdsmottagningar inom Praktikertjänst är de som är mest nöjda med sin vård.

    /L

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch