Tandvårdsjournal via nätet införs i Uppsala

Digitalisering 10 jan 2018
Dela artikeln
Patienter inom folktandvården kommer att få se delar av sin tandvårdsjournal via 1177.se under 2018, om allt går som planerat. Först ut är Uppsala.

Ett nytt projekt har startats för att öka digitaliseringen hos folktandvårdsorganisationer som har journalsystemet T4. Folktandvårdspatienter inom dessa organisationer kommer att få läsa delar av sina tandvårdsjournaler via 1177.se, om allt går som det är tänkt.

Först ut är folktandvården i Uppsala, som är pilotlän. Uppsala har redan erfarenhet av att göra journaler tillgängliga för patienter via nätet. Vuxna i Uppsala län har kunnat läsa sina journaler från övriga hälso- och sjukvården på nätet sedan 2012. Uppsala var då först med det.

Folktandvårdsorganisationernas projekt börjar med en riskanalys. Exakt vilka delar av journalerna som patienterna kommer att få se digitalt är inte klart än.

Tanken är att patienter ska kunna få bättre information om sin munhälsa och bli mer delaktiga.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch