Tandvårdskedja bekostar doktorandtjänst
För första gången bekostar tandvårdskedjan Aqua Dental en doktorandtjänst, berättar Nilminie Rathnayake, utbildnings- och utvecklingschef på Aqua Dental. Foto: Stephanie Wiegner

Tandvårdskedja bekostar doktorandtjänst

KOMBINATIONSTJÄNST 16 mar 2021
Dela artikeln
Aqua Dental ska finansiera en doktorandtjänst med fokus på parodontit och periimplantit.

Det är första gången Aqua Dental bekostar en doktorandtjänst.

– Vi har planerat detta i några månader och är jätteglada över att vi kan börja med det nu i samarbete med Karolinska institutet, berättar Nilminie Rathnayake, övertandläkare i parodontologi och utbildnings- och utvecklingschef på Aqua Dental.

Projektet fokuserar på parodontit och periimplantit.

– Det blir en djupdykning i genprofil, mikrobiell profil och biomarkörer i saliv och den parodontala lesionen.

Tjänsten ska annonseras ut och Nilminie Rathnayake hoppas att doktoranden kommer att registreras vid Karolinska institutet i maj eller juni. Doktorandtjänsten kommer att vara på halvtid och kombineras med klinisk tjänstgöring på Aqua Dental, också på halvtid. Aqua Dental står för hela lönen.

Vem bestämmer över det vetenskapliga innehållet i tjänsten?
– Det är handledarna som i första hand bestämmer över det vetenskapliga innehållet, men doktoranden ska vara med i planeringen och skriver sina delarbeten själv under handledning, berättar Nilminie Rathnayake.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch