TEV: ”Det blir dyrare tandvård!”

Moms 18 mar 2019
Dela artikeln
Peter Franzén, ordförande för TEV, Tandläkare Egen Verksamhet, menar att momsbestämmelserna kommer att bli ett stort bekymmer, särskilt inom privattandvårdens mindre enheter, där det är vanligt att hyra in en specialisttandläkare för vissa behandlingar.

De mindre enheterna har inte behov av en heltidsanställd specialisttandläkare utan är beroende av att det finns fungerande konsultverksamhet.

– Nu beläggs dessa konsulttjänster med 25 procent moms utan att det går att lyfta momsen i det bolaget som hyr in konsulten.

Följden blir dyrare tandvård för patienterna menar han.

– Det kan ju inte vara lagstiftarnas tanke att den tandvården som en specialistkonsult utför ska vara 25 procent dyrare för patienten. Utanför storstäderna är våra patienter beroende av specialist­tand­läkar­konsulter.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch