Tillfällig tandvårdschef får sänkt ersättning

Ledarskap 25 apr 2018
Dela artikeln
Det blev dyrt att ta in en tillförordnad chef för Folktandvården i Halland, men efter att flera politiker i närsjukvårdsnämnden har reagerat skrivs ett nytt avtal med sänkt ersättning.

Kostnaden för att ta in Gunnar Eriksson som tillförordnad chef för Folktandvården Halland blir hög, rapporterar Hallandsposten. De hänvisar till avtalet med regionen, som för en halvtidstjänst skulle kosta 111 100 kronor i månaden fram till årsskiftet.

– Det är alltid en bedömningsfråga hur man värderar kompetens, erfarenhet och kapacitet, säger Kaarina Sundelin, förvaltningschef för Närsjukvården i Region Halland

Efter att flera politiker i Region Hallands närsjukvårdsnämnd har reagerat på kostnaderna ska man nu, enligt nya uppgifter i Hallandsposten, skriva ett nytt avtal med en lägre ersättning.

Kaarina Sundelin kommenterar detta med att man som chef får vara beredd på att behöva fatta nya beslut utifrån förändrade förutsättningar.

– För att kunna skapa en stabil övergångsperiod var det här en mycket bra möjlighet att få in stor erfarenhet och kompetens och parallellt rekrytera för framtiden.

Arbetet med att rekrytera en ny chef är påbörjat.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch