Tio tandvårdsmottagningar stängs i Skåne

13 apr 2012
Dela artikeln
Tio tandvårdsmottagningar i Skåne ska stängas, enligt ett förslag som Region Skånes regionstyrelse fattar beslut om den 10 maj.

Tio av Skånes drygt 100 folktandvårdskliniker slås samman med andra enheter, enligt förslaget.

Kliniken i Degeberga slås samman med Tollarp, Tyringe med Hässleholm, Smygehamn med Trelleborg, Lönsboda med Broby, Bjärnum med Hässleholm, Veberöd med Sjöbo, Fjälkinge med Kristianstad, Ljungbyhed med Klippan och Örkelljunga med Ängelholm. I Lund samlokaliseras Tandvårdscentralen med Steglitsvägen.

Endodontin i Hässleholm kommer att flyttas till Tandvårdshuset i Kristianstad, sjukhustandvården vid Hässleholms lasarett flyttas till Centralsjukhuset Kristianstad och ortodontin i Ystad flyttas till Lund, enligt förslaget.

Ingen personal kommer att sägas upp, enligt folktandvårdens kommunikationschef Sanna Wigg.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:
  1. Kommentar från karin 19 april 2012:

    vilken cirkus!

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch