Titan är guld värt
Ole fick cancer och en stor del av okbenet, halva överkäken och den undre delen av orbitan opererades bort. Med hjälp av datortomografi speglades den friska högra sidan till vänster. Sedan framställdes ett titanimplantat med hjälp av Cad/Cam. Ole fick cancer och en stor del av okbenet, halva överkäken och den undre delen av orbitan opererades bort. Med hjälp av datortomografi speglades den friska högra sidan till vänster. Sedan framställdes ett titanimplantat med hjälp av Cad/Cam.

Titan är guld värt

25 maj 2012
Dela artikeln
För första gången i Sverige har en patient fått ett nytt mellanansikte i titan.

Daniel Danielsson, käkkirurg på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, ingick i teamet som opererade.

Patienten, Ole, fick diagnosen osteosarkom när han var 33 år. Tumöroperationen gick bra och man fick bort all tumörvävnad, men efter operationen var kinden insjunken och det som var kvar av vänstra ögat hängde. Ole ville ha bättre symmetri i ansiktet och bättre utfyllnad av sin vänstra kind.

Läs mer i Tandläkartidningen nummer 7 2012 eller i Tandläkartidningen+.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Daniel Danielsson

Dela artikeln

Relaterade artiklar

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch