TLV föreslår ändringar i föreskrifterna

14 feb 2013
Dela artikeln
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, föreslår några ändringar i föreskrifterna om tandvårdsstödet.

TLV:s förslag på förändringar i föreskrifterna har gått ut till ett 40-tal remissinstanser. Remisstiden löper ut den 12 mars. Går allt enligt plan kommer förändringarna att införas den 1 september i år.

– Den 1 januari i år genomförde vi relativt många förändringar. Därför har vi som ambition att genomföra så få som möjligt i år. För tandvården och patienterna måste det finnas perioder utan ändringar så att man hinner införliva det som redan gäller, förklarar Barbro Hjärpe, tandläkare vid TLV.

Ett förslag på förändringar är åtgärderna 427 och 428, som får två referenspriser. Referenspriserna föreslås kunna tillämpas av ST-tandläkare inom paraodontologi och käkkirurgi samt av specialister inom dessa två områden vid behandling av patienter utan remiss.

I förslaget ingår också några få justeringar, bland annat att åtgärd 480 även ska kunna tillämpas vid biopsi, depuration och rotspetsoperation.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch