Traumatolog inleder årets riksstämma

4 jun 2012
Dela artikeln
Rätt diagnos efter en olycka som orsakar tand- eller käkskador kan vara avgörande för en bra långtidsprognos. Jens Ove Andreasen berättar mer om det på årets odontologiska riksstämma.

Jens Ove Andreasen är ett världsnamn inom traumatologi. Han blir huvudtalare på årets odontologiska riksstämma i Göteborg i mitten av november.

Han kommer också att föreläsa om hur dentala trauman påverkar individen och samhället och om framtidens traumatologi.

Jens Ove Andreasen är specialist i oral- och maxillofacial kirurgi och professor vid Rigshospitalet, universitetssjukhuset i Köpenhamn.

Han var under många år president i International Association of Dental Traumatology. Han är också hedersdoktor vid Karolinska institutet sedan 1991, bland annat.

Jens Ove Andreasen ligger även bakom en webbaserad interaktiv databas på engelska om traumaskador och hur de ska behandlas: http://www.dentaltraumaguide.org/.

Trauma och akuttandvård är ett av tre fokusämnen som tas upp på höstens odontologiska riksstämma. De andra två är ”teknik – material – metod” samt ”världens bästa tandvård”. Läs mer om Odontologisk Riksstämma 2012 här.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch