Tre projekt får pengar från Patentmedelsfonden

5 jun 2013
Dela artikeln

Tre personer har beviljats forskningsbidrag på sammanlagt 150 000 kronor från Stiftelsen Patentmedelsfonden för Odontologisk Profylaxforskning 2013. Förra året fick fem projekt dela på 510 000 kronor.

Mattias Svensson vid Karolinska institutets centrum för infektionsmedicin får 100 000 kronor till projektet ”Förbättrad diagnostik och behandling vid parodontit genom att undersöka och förstå orsakerna som bidrar till kronisk vävnadsinflammation”.

Jir Barzangi, distriktstandläkare i Västmanland får 40 000 kronor till en kvalitativ studie bland vuxna med östafrikanskt ursprung i Sverige. Projektet heter ”Borttagning av tandanlag hos spädbarn – upplevelser av och uppfattningar om ett traditionellt ingrepp”.

Lena Karlsson, lektor vid Karolinska institutets tandhygienistutbildning, får 10 000 kronor för att undersöka effekten av ozonbehandling av tidiga emaljkariesangrepp följt över sex månader med kvantitativa ljusinducerade fluorescensmetoden (QLF).

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch