Tredje steget flyttas fram

20 sep 2011
Dela artikeln
Det tredje steget i tandvårdsstödet kommer inte att införas nästa sommar som planerat. I regeringens budget skjuts satsningen fram ett halvår.

Genom det tredje steget ska personer med vissa sjukdomar och personer med funktionsnedsättning få billigare tandvård, dels i form av ett bidrag, en check, för förebyggande tandvård, dels få vård till samma kostnad som inom sjukvården i de fall där den förebyggande tandvården inte är tillräcklig.
I regeringens budget skjuts införandet av det tredje steget upp till den 1 januari 2013. Enligt socialminister Göran Hägglund beror fördröjningen främst på att man måste göra en ordentlig genomgång av regelverket. Flera remissinstanser ville också ha mer tid fram till införandet.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch