Två tandläkare prisas för patientsäkerhetsarbete
Pia Skott och Anders Lindunger får ett hedersomnämnande. Foto: Anna Rut Fridholm

Två tandläkare prisas för patientsäkerhetsarbete

Hedersomnämnande 17 mar 2015
Dela artikeln
Tandläkarna Pia Skott och Anders Lindunger har uppmärksammats av Stockholms läns landsting för sitt arbete med patientsäkerhet.

Stockholms läns landsting delar varje år ut Patientsäkerhetspriset till medarbetare inom sjukvården som har förbättrat patientsäkerheten med till exempel nya metoder eller arbetssätt.

I år får Anders Lindunger och Pia Skott vid Folktandvården i Stockholms län tillsammans med Christina Sundman på Jakobsbergs sjukhus ett hedersomnämnande för sitt samarbete mellan folktandvården och Jakobsbergsgeriatriken.

Den så kallade ”Jakobsbergsmodellen” syftar till samverkan mellan olika vårdgivare för att förbättra munhälsan hos äldre och sköra. Utbildning i munhälsa för vårdpersonal och övningar i en munsimulator ingår.

Läs mer om verksamheten i Jakobsberg i Tandläkartidningens reportage!

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch