Unik masterutbildning har startas i Malmö
Kent Andersson, kommunalråd och ordförande i odontologiska fakultetsstyrelsen i Malmö välkomnade tandläkarna (stående från vänster) Takahiro Kato (Japan), Ibrahim Oghli (Saudiarabien), Ali Alinezi (Saudiarabien) och Watcharapong Aroonsang (Thailand) till den nya masterutbildningen. Kent Andersson, kommunalråd och ordförande i odontologiska fakultetsstyrelsen i Malmö välkomnade tandläkarna (stående från vänster) Takahiro Kato (Japan), Ibrahim Oghli (Saudiarabien), Ali Alinezi (Saudiarabien) och Watcharapong Aroonsang (Thailand) till den nya masterutbildningen.

Unik masterutbildning har startas i Malmö

9 mar 2012
Dela artikeln
En internationell masterutbildning med klinisk inriktning har startats i Malmö.

Sju tandläkare från Japan, Thailand, Saudiarabien och Libyen började den tvååriga masterutbildningen vid odontologiska fakulteten i Malmö i mitten av februari.

Utbildningen är unik i Sverige och ovanlig i världen. Få internationella masterutbildningar i odontologi har klinisk inriktning.

Kurser i forskningsmetodik och svensk odontologi ingår i utbildningen. Studenterna arbetar kliniskt under handledning i antingen parodontologi, bettfysiologi, röntgen eller protetik. De skriver också en masteruppsats.

Utbildningen ges på engelska, men studenterna går också en intensivkurs i svenska.

Kostnaden för att gå utbildningen är uppåt en halv miljon kronor per student och år. Utbildningen finansieras externt med olika sorter stipendier.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch