Annons

Annons

Uppåt i Skåne – men allt är inte på topp

Medarbetarenkäten visar ett fantastiskt utfall enligt ledningen för Folktandvården Skåne. Men mer finns att göra på vissa kliniker, anser fackordförande Andrea Gerner.

Enligt HR-chef Agneta Viterius visar enkäten att nio av tio medarbetare är nöjda med sin arbetsplats.

Andrea Gerner, ordförande i Tjänstetandläkarna Skåne.

Andrea Gerner, ordförande i Tjänstetandläkarna Skåne.


– Tidigare mätningar har visat väldigt goda resultat, och årets utfall är fantastiskt. Framför allt är det roligt att se att våra medarbetare tycker att arbetsmiljön är mycket god och att de känner sig delaktiga i utvecklingen, säger hon.

”Det finns brister”

Andrea Gerner, ordförande i Tjänstetandläkarna Skåne, berättar att hon och andra på en del kliniker ännu inte har tagit del av alla resultat.
– Det gläder mig naturligtvis att det på det hela taget ser bra ut, men jag vet att det finns medarbetare på några kliniker som tycker att det finns brister som måste rättas till, säger hon. Hon vill vänta med att uttala sig om detta tills hon hunnit se alla resultat.
– Jag vet däremot att det finns brister i kommunikationen med cheferna. Därför är det viktigt att analysera detta närmare och sätta in åtgärder för att förbättrar medarbetarnas situation, säger hon.
89 procent av de drygt 1 300 medarbetarna svarade på enkäten, vars resultat kommer att ligga till grund för det fortsatta utvecklingsarbetet.
 

Upptäck mer