Uppsala söker morgondagens ledare

20 dec 2011
Dela artikeln
På många håll i landet är det svårt att rekrytera ledare inom folktandvården. I Uppsala gör man slag i saken och startar en tvåårig kurs för blivande chefer.

Många tandläkare med ledande befattningar inom folktandvården kommer att gå i pension inom de närmaste åren. Ute i landet arbetar man på olika sätt för att täcka upp med nya ledare. I Uppsala erbjuder man från och med i mars fyra utvecklingstjänster för tandläkare eller andra yrkesgrupper inom tandvården som vill utbilda sig till chefer.

Tjänsterna innebär att personerna fortsätter att arbeta inom sitt kompetensområde, men får samtidigt tillfälle att studera ledarskap på 20 procent av tjänsten.

– Vi kommer att ta fram en individuell utvecklingsplan för varje person som går kursen och erbjuda en tillsvidareanställning. Det här är också ett sätt att visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger personalchef Ann-Sofie Nyström, som också är ansvarig för utbildning av morgondagens ledare inom hela landstinget.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch