Utländska tandläkare snabbutbildas i Malmö
Malmö universitet har startat en ny kompletterande utbildning för tandläkare.

Utländska tandläkare snabbutbildas i Malmö

Ny utbildning 2 mar 2018
Dela artikeln
En ny kompletterande utbildning för tandläkare (KUT) har startats vid Malmö universitet.

Tio tandläkare med examen från länder utanför EU/EES går utbildningen, som är ett år lång och som ska ge dem de kunskaper och färdigheter som de behöver för att få svensk legitimation och jobb inom yrket i Sverige.

Denna termin läser de vid Tandvårdshögskolan i Malmö. Till hösten kommer de att praktisera på olika kliniker inom folktandvården i Skåne. Praktiken pågår i 13 veckor och är ett bra sätt för tandläkarna att knyta kontakter.

KUT är ett program på avancerad nivå. Programansvarig är Anders Hedenbjörk Lager.

Malmö universitet fick uppdraget att starta den kompletterande utbildningen för tandläkare med examen utanför EU av regeringen 2016. Utbildningen ges även vid Göteborgs universitet och Karolinska institutet i Stockholm.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
  1. Kommentar från Ibrahim 2 mars 2018:

    135 färdiga tandläkare har ansökt till programmet i höstas och 10 stycken som blev antagna! Det är orättvist för många tycker! 10 från 135 är otroligt låg numer. Man blir bara deprimerad från väntan lång tid.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch