Annons

Annons

Beredda med en lång inköpslista

Med en nyköpt klinik är det mycket som ska inhandlas. Tandläkaren Britt Eurenius och tandsköterskan Anne Kruse är väl förberedda med en lång inköpslista när de besöker årets dentalmässa.

Britt Eurenius klinik i Stockholm är bara två veckor gammal när hon och hennes tandsköterska besöker mässan. De har noggrant studerat Swedentals hemsida för att orientera sig om vilka företag som ställer ut och var på mässområdet de finns. Några saker som datorer, programvara, intraoral kamera och back up-tjänster har Britt Eurenius tagit in offerter på i förväg. Nu gäller det kontorsvaror och förbrukningsvaror. Den unit som fanns på kliniken ska hon behålla.
– Jag räknar med att det går på ungefär 150 000 till 200 000 för det nödvändigaste som behövs för att starta, säger hon.
Britt Eurenius vänder sig i första hand till leverantörer som hon känner till sedan tidigare plus några som den nya klinikens tidigare ägare har använt. Här på mässan räknar hon med att kunna få förmånliga mässerbjudanden och utnyttja de bonussystem som en del företag har.
Anne Kruse tar fram kartan över mässhallen och den handskrivna shoppinglistan. Där finns allt från kvittorullar och medicinskåp till tyngre utrustning. En säljare från en av depåerna studerar listan. Någon mindre sak råder hon Anne Kruse och Britt Eurenius att köpa hos ett möbelvaruhus, annat bockar hon av och ska leverera.
– Det blir rena rama julafton när varorna kommer, säger Anne Kruse förväntansfullt.
Britt Eurenius brukar besöka mässan och riksstämman vartannat år för att titta på nyheter, mingla och gå på symposier. Men inte i år.
– Nu är det allvar.
Britt Eurenius och Anne Kruse har vikt åtminstone hela fredagen ochkanske en bit av lördagen för sina inköp. Då ingår några matkontroller för säkerhets skull.

Upptäck mer