Annons

Annons

Hon vann tävling om parodontologi och miljön

Elin Bengtsson går termin 7 på tandläkarutbildningen i Umeå. Nu är hon en av två studenter som har vunnit en essätävling ordnad European Federation of Periodontology (EFP).

Hon belönas med 500 euro (drygt 5 000 kronor) och får gå gratis på konferensen EuroPerio10 i Köpenhamn i juni (värde drygt 4 000 kronor). En prisutdelningsceremoni planeras 16 juni i samband med konferensen.
Tävlingen var öppen för tandläkarstuderande och tandhygieniststuderande från 37 länder.
Uppsatsen skulle handla om hur parodontologi kan bli mer hållbar. Elins uppsats berör olika aspekter där det finns förbättringspotential med hänseende till miljön. Uppsatsen kommer att publiceras på EFP:s webbplats.
Ska du åka till Köpenhamn i juni?
– Ja! Jag har redan kollat på programmet för de fyra dagarna och ser fram emot att få ta del av liveoperationer, föreläsningar, mässutställningen och inte minst att skapa nya kontakter.
Vad ska du använda pengarna till?
– Det har jag inte tänkt på, men nära och kära kommer kanske uppmärksammas lite extra.
Vem är den andra pristagaren?
– Den andra pristagaren är en student ifrån Singapore. Vi har varit i kontakt och kommer att mötas i Köpenhamn. Det ska bli intressant att utbyta erfarenheter och dela den fantastiska möjligheten att få besöka EuroPerio10.

Upptäck mer