Spetskompetens
Ska man hålla formen gäller det att ligga i. Greger Forslöw kör regelbundet svettiga pass med sina kompisar i träningslokalen i Vasastan i Stockholm.

Spetskompetens

13 mar 2014
Dela artikeln
En perfekt sport. Det tycker Greger Forslöw, till vardags Praktikertjänstansluten tandläkare i Järfälla, på kvällarna en hängiven värjfäktare sedan ungdomsåren.

– Sporten kräver både snabba reflexer och taktiskt tänkande, vilket tar tid att utveckla. Bäst är man oftast i 25 – 35-årsåldern, berättar han.

Under åren har han deltagit i många tävlingar. Förutom SM- och NM-titlar deltog han i värjlandslaget som tog en femteplats vid OS i Los Angeles 1984. Åtta år tidigare gjorde sig en annan tandläkare känd, nämligen Rolf Edling, som tog OS-guld i lagvärja i Montreal.

Greger Forslöw fortsätter att träna och tävla.

– Jag tänker hålla på så länge jag kan gå och stå.

[slideshow]

Text: Mats Karlsson

Foton/Illustrationer: Foto: Lena K Johansson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch