Studenterna fotar
Tandläkarstudenterna Josef Aslan, Sanna Ibstedt, och Malin Kruse gick gick en fotokurs tillsammans.

Studenterna fotar

29 sep 2011
Dela artikeln
Vem som helst kan lyckas ta en bra bild, men med mer kunskap bakom avtryckarfingret ökar chansen för fler lyckade bilder. Varför inte gå en kurs? Det gjorde fyra tandläkarstudenter vid KI, Huddinge

 

2009 hölls den första valbara kursen i fotografering för tandläkarstudenter vid KI, Huddinge. Det blev en succé, vilket framgick av en artikel i Tandläkartidningen nummer 4 2010. Den följande kursen hade samma tema: »Visuell kommunikation«, och lockade fyra studenter: Sanna Ibstedt, Malin Kruse, Josef Aslan och Dina Majid-Ameer. Inga förkunskaper krävdes, bara att deltagarna hade tillgång till en kamera. Kursen leddes av Per Alstergren, bettfysiolog och studierektor vid tandläkarutbildningen, samt Jörgen Jönsson, tandläkare och projektadministratör vid KI.

[slideshow]

Även om det i dagens tandvård ställs allt högre krav på fotografisk dokumentation inriktade sig kursen mer mot kamerakunskap, hur man hanterar ljus och komponerar en bild.

Kursen innehöll också lite bildredigering.

– Varje dag fick vi en ny uppgift att lösa och sedan redovisa resultatet dagen efter. Det var väldigt lärorikt för mig och de andra kursdeltagarna. Vi har alla utvecklats, berättar Sanna Ibstedt.

Som examensuppgift fick kursdeltagarna göra var sin bildberättelse på temat musik. Tandläkartidningen bad dem att välja ut några bilder. De ser ni här intill.

Text: Mats Karlsson, Foto: Sanna Ibstedt, Malin Kruse,

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch