Yrkesstolt
– Skylten är personlig och följer inte med bilen om jag byter ut den, berättar Johan Damberg.

Yrkesstolt

17 okt 2013
Dela artikeln
Johan Damberg har ärvt både sitt yrke och registreringsskylt av sin pappa.

1988 blev det möjligt att skaffa sig en personlig registreringsskylt. Johans pappa Björn Damberg, numera pensionerad tandläkare, slog till och skaffade skylten Teeth.

– Efter ett antal år tröttnade han på den, och då skickade jag in en ansökan om att ta över skylten, berättar Johan Damberg, tandläkare på Elvans­tandläkare i Göteborg.

– Bilen är gammal och jag kommer relativt snart att byta ut den, men skylten tar jag med mig. Den är personlig och följer inte med bilen.

– Förr fick man många kommentarer om registreringsskylten, men det är inte lika vanligt nu, berättar Johan.

En personlig nummerskylt kostar 6 000 kronor för tio år. Ansökan görs hos Transportstyrelsen. Huvuddelen av intäkterna går till Skyltfonden, som arbetar med att förbättra trafiksäkerheten.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Johan Damberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch