Fira inte barn innan de föds

Blogg / Omar Al-Obaidi 31 aug 2020
Dela artikeln

Det sista jag trodde att jag skulle göra var att börja blogga, eller flytta till Eskilstuna och starta eget när jag är 26, eller inte flytta till Dubai efter min tandläkarutbildning och bo där, eller inte ha skägg alls när jag är 18 och få fullt skägg när jag är 19. Men det går inte alltid som man planerar, ibland går det faktiskt bättre än planerat.

Just nu sitter jag här i kontoret mellan fyra väggar och tänker: hur hände allt detta så fort? Jag har alltid velat starta eget. Jag har inte riktigt trivts av att vara anställd. Jag har testat att jobba i folktandvården, privat klinik i Oslo och privat klinik i Linköping.

En bild tagen på fredag eftermiddag, då jag var klar på jobbet i Linköping och direkt skulle ta flyget till Oslo för att börja jobba där på lördag morgon.

Det var riktigt olika miljöer i alla, men en sak var gemensam, och det är att jag var begränsad. Det var som att Cristiano Ronaldo skulle få spela i IFK. Oavsett hur mycket man utvecklar sig, går kurser och lär sig om mycket nytt, så blir man alltid väldigt begränsad med hur man ska jobba, vilka maskiner och material man ska använda, och mycket annat som jag hade velat göra på ett annat sätt.

Jag har till och med provat att jobba på två olika kliniker i två olika länder samtidigt. Jag jobbade tre veckor i Linköping och pendlade till Oslo och jobbade där i en vecka, varje månad.

Bild tagen efter att jag och klinikägaren kom överens om affären muntligt. Nu inser jag att man aldrig ska fira innan allt är klart skriftligt.

Under början av 2020, hände något på kliniken i Sverige som fick mig att känna, ‘’Nej jag måste starta eget även om jag börjar med något litet’’. Så jag började leta, och hittade en klinik. Allt såg perfekt ut, jag förberedde allt pappersarbete, och vi var nära på att signera, men plötsligt ändrade tandläkaren sig och bestämde sig för att fortsätta jobba lite till innan han går i pension.

Jag hade redan sagt upp mig på min anställning för att köpa kliniken och börja jobba där. Så det var riktigt stressigt och jag hade nu mindre tid på mig att hitta en ny klinik och vara arbetssökande under så kort tid som möjligt.

Jag letade och letade och till slut så hittade jag en klinik i Eskilstuna. Det var en tandhygienist som drev den. Så allt som en tandläkare behöver, som maskiner och material, som en tandhygienist inte behövde, saknades. Så det var mycket som skulle behöva göras och köpas. Men bara att tänka på det, var spännande, i och med att jag skulle då kunna köpa exakt allt jag vill, och investera mina pengar i exakt vad jag önskar.

Vi kom fram till köpet och allt var okej denna gång, men jag vågade inte fira riktigt ännu, innan jag fick signera alla papper.

Omedelbart därefter, signerade jag alla papper, flyttade in och insåg att det verkligen är mycket som behöver göras! Så jag gjorde en ny budget, plan och satte igång direkt med renovering. Jag beställde målare, golvläggare, elektriker och hantverkare. Jag samlade alla, och vi gjorde en plan tillsammans. Jag fick också hjälp från en inredare med nya möbler och färger, och det såg riktigt fint på 3D planeringen.

Såhär såg kliniken ut när jag tog över.

Ett ögonblick, jag kommer strax…

Så! Då är jag tillbaka. Målaren hade en fråga om en vägg. Yes, det är ganska kaos här just nu, men min motivation är att det kommer att se riktigt fint ut snart, och det blir en lokal som jag kan vara stolt över när jag öppnar.

Till sist, jag kommer att berätta lite mer om mig själv och om material, maskiner och alla avtal som man ska tänka på när man startar eget i kommande bloggar, så håll utkik.

Vill ni ge tips, råd, feedback eller har frågor så får ni jätte gärna kontakta mig på info@drobaidi.se.

Ha det så bra till nästa gång! 😀

Text: Omar Al-Obaidi

Dela artikeln
Omar Al-Obaidi
Omar Al-Obaidi
Omar Al-Obaidi är 26 år gammal och en legitimerad svensk, norsk och brittisk tandläkare. Han har jobbat lite över allt, och håller nu på att starta sin egen verksamhet i Eskilstuna. Ni kommer att kunna följa den resan genom bloggen, och läsa om både det positiva och det negativa i hela processen.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch