Flyttkaos och fyra dagar kvar

Blogg / Awa Dehghani 26 aug 2020
Dela artikeln

Min hund Max i flyttkaoset.

Mitt första blogginlägg skriver jag i mitt nya vardagsrum i Malmö i flyttkaos, omgiven av flyttkartonger och uppochnedvända möbler.

Efter tre år i Lund har jag tagit steget och flyttat till Malmö för att vara närmare Käftis och även prova på att bo i en annan stad.

Fyra dagar kvar.. Nedräkningen till terminsstart skapar många känslor. Entusiasm, upprymdhet, spänning. Som många andra tandläkarstudenter på Käftis har jag saknat studentkliniken och våra pre-covid rutiner. Förhoppningsvis får vi ta igen våra missade kliniktillfällen under denna termin.

Ny termin betyder även flera nya kliniska avdelningar vilket känns väldigt spännande och stort då det känns som att vi äntligen börjar knyta ihop säcken.

Tidigare terminer var vi ofta fokuserade på en avdelning till exempel karies eller parodontologi, men ju högre upp i terminerna vi kommer desto mer kan vi koppla ihop och se helheten av patienternas besvär.

När jag drar ut min visdomstand.

Under sommaren har jag även hälsat på min familj i Stockholm och hjälpt till och jobbat på min mammas tandklinik. Jag tycker om att jobba hos olika kliniker under somrarna för att få se den kliniska vardagen utanför skolan också vilket känns väldigt givande.

Min mamma är specialisttandläkare inom parodontologi och driver kliniken Wasa Tandklinik i Stockholm,  så nu när jag var där passade jag även på att få min visdomstand utdragen. Detta är något som jag har försökt att undvika ett tag nu, vilket kanske är ironiskt då jag är tandläkarstudent.

Teamet på Wasa Tandklinik som jag jobbat med.

Under förra terminen läste vi bland annat om just tandextraktioner och allt vad det innebär, vilket gjorde att det kändes lite kul att jag kunde applicera det jag precis läst under terminen på mig själv och få känna hur patienterna kan uppleva en tandextraktion.

Nu ska jag tillbaka till att packa upp mina flyttkartonger. Jag ser fram emot att fortsätta bloggandet när jag är tillbaka på Käftis i Malmö för att påbörja min sjunde termin.

Text: Awa Dehghani

Dela artikeln
Awa Dehghani
Awa Dehghani
Awa Dehghani är 25 år, född i Lund, men uppvuxen i Stockholm. Hon har återvänt till Skåne för att studera till tandläkare på Malmö Universitet, och går nu sjunde terminen. Hon tycker att det är jätteroligt att vara tillbaka och upptäcka städerna i Skåne på nytt. I hennes blogg får ni läsa om livet som tandläkarstudent på käftis i Malmö med allt vad det innebär. Kanske även något om hennes hund Max.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch