”Det blir en vi-känsla”
Folktandvården FC Superior. Bakre raden: Karin Wahlström, Jonas Samuelsson, Ida Johansson, Anette Karlsson, Gustaf Blomgren, Samuel Andersson, Maria Gyllensvaan. Främre: Amanda Gustafsson, Cecilia Andersson, Niclas Gribing, Frida Isacson. Foto: Pavel Koubek

”Det blir en vi-känsla”

Bildspel 12 jun 2015
Dela artikeln
Folktandvården i Örebro har startat ett korp-fotbollslag. Förutom att det är bra träning skapar det också gemenskap över yrkes- och klinikgränserna.

Initiativet till korplaget kom från tandsköterskan Ida Johansson och tandhygienisten Anette Karlsson. Båda spelade klubbfotboll som yngre och tyckte att det var dags att ta upp fotbollsintresset igen.

De började med att försöka få ihop ett damlag, men när det visade sig att det inte blev någon damserie i Örebro i år och laget hamnade i herrserien gick de ut med en efterlysning även efter herrar.

 

Resultatet blev ett mixlag med tandsköterskor, tandhygienister och tandläkare från sex olika folktandvårdskliniker. Ida Johansson tog kontakt med tandvårdsdirektören Göran Stegersjö som tände på idén och bestämde sig för att stå för anmälningsavgift och matchställ.

Att spela ihop med kolleger skiljer sig till viss del från att spela klubbfotboll, tycker Ida Johansson.

– Det är roligt att få se varandra i andra kläder än arbetskläder. Och att se alla bjuda på sig själva, säger hon.

– Det blir en vi-känsla, en gemenskap över klinikgränserna, fyller Anette Karlsson i.

Anette Karlsson tycker att vi-känslan även spiller över på arbetsplatsen.

– Håller man på med lagsport så får man en känsla för laget. Det tycker jag att man har glädje av även på jobbet, säger hon.

De tycker absolut att fler kliniker borde starta korplag och vill passa på att rikta en utmaning till andra folktandvårdsorganisationer.

– Det vore jättekul om vi kunde träffas och spela en vänskapsmatch eller kanske till och med ordna en turnering, säger Anette Karlsson.

Text: Karin Tideström

Foton/Illustrationer: Pavel Koubek

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch